General Knowledge – Basic – 027

3976 : Who is the author of “Indian Legal System┬ĚCan it be saved”?
Ans : Fali S. Nariman

3977 : Gibraltar of Indian Ocean?
Ans : Aden

3978 : K T D C was formed in?
Ans : 1966

3979 : Who is the author of “Oliver Twist”?
Ans : Charles Dickens

3980 : Who is the author of ” Tharishunilam”?
Ans : Madhavikutty (Kamala Surayya)

3981 : A long narative poem recounting the deeds of a legendary or historical hero is called?
Ans : Epics

3982 : Who is the author of “Indian Philosophy”?
Ans : Dr.S.Radhakrishnan

3983 : Who is the author of Kashmir- Behind the Vale?
Ans : MJ. Akbar

3984 : Who is the author of Identity and Violence?
Ans : Prof.Amartya Sen

3985 : Who is the author of Canterbury Tales ?
Ans : Geoffrey Chaucer

3986 : Who is the author of “Midsummer Night’s Dream”?
Ans : Shakespeare

3987 : Sickman of Europe?
Ans : Turkey

3988 : Who is the author of “Jungle Girl”?
Ans : Ginu Karnani

3989 : The scientific name of Wheat is?
Ans : Triticum aestivum

3990 : World Literacy Day is on?
Ans : 8-Sep

Author: Freshers